Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Култура

А шта се то слуша? (4)

Elton John- Song for Guy

Слободан Тричковић

Добре музике је одувек било, а на нашу срећу још увек се прави. Желим да вас упознам са многим признатим уметницима и младим надама које долазе и раде невероватну музику, али и да вас подсетим на давно заборављене хитове. Углавном бићу ту да вас подсетим да музика чини још увек један од најлепших делова нашег живота и да је права музика још увек ту око нас.

Давне (а можда и не тако давне) 1978. године Elton John је направио један од највећих хитова у својој каријери. С обзиром да у самој композицији има само неколико речи, спада у једини инструментал који је Elton John направио. Реч је о композицији „Song for Guy“ са албума „A single man“, а посветио је момку по имену Guy Burchett који је радио за Елтонову музичку кућу као курир. Имао је свега 17 година и погинуо је у саобраћајној несрећи разносећи пошту на свом мотору, исти дан када је и Елтон направио ову композицију. Једина реченица која се појављује јесте "Life isn't everything". Без обзира на помало мрачну причу, људи ову композицију доживљавају углавном као романтичну и то је дефинитивно препорука и за вас…само опуштено…

 

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari