Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Култура

А шта се то слуша? (3)

Nigel Stanford

Слободан Тричковић

Добре музике је одувек било, а на нашу срећу још увек се прави. Желим да вас упознам са многим признатим уметницима и младим надама које долазе и раде невероватну музику, али и да вас подсетим на давно заборављене хитове. Углавном бићу ту да вас подсетим да музика чини још увек један од најлепших делова нашег живота и да је права музика још увек ту око нас.

Најџел Стенфорд (Nigel Stanford) има 40 година и долази нам са Новог Зеланда. Може се сврстати у малобројне уметнике који спајају музику и науку. Наука коју Најџел примењује у својој музици је „киматика“, наука која се бави визуализацијом звучних фреквенција. Музика коју ради је дефинитивно музика будућности. У споту под називом „CYMATICS“ спојио је неколико експеримената, а за један од њих је заслужан и Никола Тесла (велике муње које производи Теслин калем све говоре). Остаје вам само да видите спот, а можда и осетите брзи долазак будућности…

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari