Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Култура

А шта се то слуша? (2)

Wintergatan

Слободан Тричковић

Добре музике је одувек било, а на нашу срећу још увек се прави. Желим да вас упознам са многим признатим уметницима и младим надама које долазе и раде невероватну музику, али и да вас подсетим на давно заборављене хитове. Углавном бићу ту да вас подсетим да музика чини још увек један од најлепших делова нашег живота и да је права музика још увек ту око нас.

Многи од вас су се поприлично забављали почевши од 2004-те године слушајући и гледајући сјајну компјутерску анимацију усклађену са одличном музиком. Био је то пројекат звани „Animusic“. Али јунаци приче су мала група из Шведске „Wintergatan“ који су направили „Кликер машину“ или у оригиналном називу „Marble Machine“, музички инструмент који неодољиво подсећа на један од оних у пројекту „Animusic“.

Wintergatan“ су настали 2013. год. и себе су сврстали у интересантан правац звани „фолктроника“. Специфични су и по томе што су пола својих инструмената направили сами, неке по узору на старе музичке кутије, али и неке сасвим нове и оригиналне. Ту се коначно појављује и сјајни инструмент „Marble Machine“ који су представили у споту који је објављен почетком марта 2016.

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari