Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Матрикс

Меморанда

Игрица инспирисана Муракамијевим причама

Сви они који воле да читају књиге Харукија Муракамија ускоро ће моћи да уживају у новој видео игрици "Меморанда" чија је радња инспирисана Муракамијевим причама!  Творац "Меморанде", Иранац Саханд Саеди, каже да је док је стварао игрицу поред кревета држао хрпу Муракамијевих књига из којих је када изгуби инспирацију читао по коју насумично изабрану реченицу.

Он сматра да је већина Муракамијевих прича смештена у мирно окружење и да се њихова радња развија увођењем необичних и неочекиваних карактера. Слично је и у игрици. 

"Мали догађаји су ти који у Муракамијевим причама мењају постојећу атмосферу, док читаоца окупирају осећања напетости и страха." Комбиновањем управо ових елемената, али и Муракамијевих знања о музици и технологији, Саеди је направио "Меморанду" која ће се у иностранству појавити крајем овог месеца...

 

Memoranda Trailer #1 from Memoranda Game on Vimeo.

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari