Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Искре

Крај Новог Полиса?

Уредништво

Поштовани пријатељи и читаоци Новог Полиса,

почетком априла 2016. године обратили смо Вам се поводом акције "500x500". Изнели смо Вам разлоге за оснивање нашег и Вашег сајта, начин функционисања и проблеме са којима се суочавамо. Замолили смо Вас да подржите Нови Полис донацијом од минимално 500 динара годишње јер смо веровали да свако коме је стало до Новог Полиса, ко је у њему препознао вредности за које се и сам залаже, ко је у Полису видео начин одупирања процесу свеопште нихилизације која прети да потпуно уништи појединца и друштво, жели да тим чином учествује у стварању једног пристојног сајта за пристојне људе. Акција "500x500" није успела: до сада смо примили донације 63 особе и та чињеница ће умногоме одредити судбину Новог Полиса. Желимо да се најискреније захвалимо свима који су уплатили донацију за НП!

Две године смо давали све од себе да у готово немогућим условима, без финансијске, политичке или било какве друге "ушемљености" сваког дана читаоцима пружимо квалитетне прилоге. Поглед на нашу архиву, на сваку појединачну рубрику, доказ је да смо у томе и успели. Доказ да смо успели је и број оних који свакодневно читају и деле текстове са Полиса. Статистике наше странице (број јединствених посетилаца, број отворених страница, број пратилаца на Фејсбуку и сл.) је нажалост у огромној  диспропорцији са бројем оних који су својим прилогом томе и допринели. (Само као илустрација: у јулу 2016. године на Новом Полису је отворено око 3 милиона страница!) 

Управо тај број људи који свакодневно, месецима читају Нови Полис је и разлог да Вас још једном замолимо за подршку. Инсистирали смо од почетка да је Нови Полис заједнички сајт оних који су га основали, оних који га граде и Вас који га читате. У постојећим околностима које смо Вам описали, Нови Полис ће трајати до краја овог месеца. Да ли ћемо постојати и после тог датума- зависи искључиво од Вас који сада ово читате. Гашење Новог Полиса, дубоко смо у то уверени, представљао би пораз свих нас, десетина и десетина хиљада људи који су у њему видели нешто. Да ли ћемо пораз претворити у победу? Нека свако за себе да одговор.

 

Акција 500x500

 

Tagovi

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari