Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Матрикс

МУП РХ лансирао апликацију Тужибаба

Нова енергија

Од 13. октобра 2015. године грађани Хрватске могу да пријаве полицији сумњиве ствари путем својих паметних телефона. У склопу пројекта Е-полиција израђена је апликација преко које, уз фотографију догађаја који се грађанину учини сумњивим, можете обавестити полицију о потенцијалном прекршају и/или казненом делу.

Процедура се састоји од само неколико корака: паметним телефоном се фотографише догађај, при чему је пожељно имати укључене географске координате, потом се снимак пошаље централном порталу МУП-а. Грађанин може да упише и коментар, односно опис догађаја, а потом да настави анонимну комуникацију с полицијским службеницима који приме поруку, како би одмах одговорили на евентуална додатна питања.

Сваку, на овај начин примљену дојаву, полицијски службеници одмах процењују и одлучују да ли је потребна хитна интервенција, те је шаљу надлежној служби, или је пак одбијају као неважну.

Апликација је до сада скинута између 10 и 50 хиљада пута, и добија добре оцене, у просеку 4,4.

 

Извор: novaenergija.net

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari