Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Култура

Гуза сонг

Хијеронимус Бош, Врт уживања, детаљ

Музичка нумера дискретно написана на задњици једне од фигуре на чувеној слици Хијеронимуса Боша "Врт уживања" постала је планетарно популарна. Слика која датира између 1490. и 1510. године је триптих религиозне тематике, а на десној страни је описан пакао. Амелија Хемрик, студенткиња на Хришћанском универзитету у Оклахоми, учила је о "Врту уживања" на предаваљима из хуманистичких предмета, и фасцинирана овом сликом проучавала је безбројне детаље који су на њој приказани.

Једном приликом је открила да се на задњици једног страдалника у паклу налазе исписане музичке ноте. Заинтригирана како би звучала та песма, са својим пријатељем је урадила транскрипцију у модерни нотни систем и одсвирала мелодију од 27 секунди. Убрзо су се појавиле бројне верзије "Гуза сонга", од инструменталних до хорских, а један амерички блогер је чак написао и речи за мелодију. 

 

 

Извор: Daily Mail

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari