Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Искре

13. фестивал европског дугометражног документарног филма "7 величанствених"

Hello I am David!

Путовање са Дејвидом Хелфготом

Бриљантни успех филма „Сјај”, освајање Оскара и маестрално глумачко остварење Џефрија Раша, приближили су широкој публици причу о невероватном животном путу пијанисте Дејвида Хелфгота, а стварном јунаку филма донели светску славу као јединственој уметничкој личности.

„HELLO I AM DAVID!” је први документарац о овом вансеријском пијанисти, вундеркинду чија је каријера деловала недвосмислено завршена после драстичног нервног слома. А онда, кроз исцељујућу снагу музике и његову велику љубав за супругу Џилијен, Дејвид Хелфгот је пронашао пут натраг у нормалан живот и на концертни подијум. Овај мајсторски направљен филм, врхунске камере, звука и монтаже, омогућава нам да се уверимо у неодољиво заразну страст и импулсивност Дејвида Хелфгота. Као пијаниста он свира само оно што осећа, а као особа говори без ограда оно што мисли и додирује људе у буквалном смислу речи.

Прочишћен и непосредан, подједнако у призорима свирања и у ситуацијама у којима се испољава карактер, храбар да допусти животу и јунаку да директно креира најузбудљивије, најзабавније и најнеочекиваније сцене – овај дирљиви, инспиративни филм даје нам продирући увид у личност и музички живот Дејвида Хелфгота. Најзад, „HELLO I AM DAVID!” је филм о љубави: љубави према животу, љубави према музици – и дубокопрожимајућој љубави између двоје људи који су очаравајући подједнако колико су различити

HELLO I AM DAVID! A JOURNEY WITH DAVID HELFGOTT (Trailer) from MAGNETFILM on Vimeo.

 

Извор: 7 величанствених

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari