Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Дисплеј

džeZZva

Музичка препорука

Музика словеначког етно џез квартета džeZZva  представља спој традиције америчког џеза и елемената европске класичне музике, испреплетаних са утицајима популарне и фолк културе Јужне Европе. Веома изражен сензибилитет и свирање уиграних музичара задовољиће и најзахтевније слушаоце.

Бенд džeZZva развија сопствени, модеран и другачији артистички приступ. Музика бенда највећим делом се заснива на композицијама чланова групе. Ови музичари “флертују” са традиционалном музиком, правећи своје аранжмане и дајући им ауторски печат.

Етно џез квартет džeZZva из Словеније музичкој сцени представио се крајем године 2014, када су издали свој први албум са насловом џеЗЗва. А августа прошле године, састав (Дејан Берден – клавир, Изток Родеж – гитара, Мојмир Волф – контрабас, Миран Целец – бубњеви) је снимио свој концерт на Скритем дворишчу у Мурској  Соботи, граду из којег иначе долазе.

Албум с насловом džeZZva- Live From The Hidden Courtyard, одраз је састава и његовог рада у одређеном тренутку, на домаћем терену, испред домаће публике, на бини, како таквом саставу и пристоји. Албум траје добрих 70 минута потпуно концертне музике, а на њему се налазе две нове ствари као и пет композиција са њиховог првог албума. Састав се тако слушаоцима представља мало другачије, у потпуно концертној верзији.

Ostavite komentar

Ostali komentari