Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Агора

Сноуденов ударац Камерону

Russia Today

Звиждач NSA, Едвард Сноуден, оптужио је Дејвида Камерона за лицемерје након што је премијер, који је имао својом под контролом мноштво надзорних активности над грађанима Британије, изјавио како су пореске афере његовог покојног оца приватна ствар. Сноуден, човек који је открио степен масовног надзора GCHQ и NSA, је реаговао на Камеронову изјаву следећим твитом: ‚‚Ох, он је сада заинтересован за приватност.“

Извор наводи да отац Дејвида Камерона, Ијан Камерон више од 30 година није платио порез на своје имање у Британији. Дејвид Камерон инсистира на томе да “нема акција и офшор фондова” у светлу откривених Панамских докумената, али је одбио да одговори на питања о пословима свог покојног оца са осрамоћеном адвокатском канцеларијом Мосак Фонсека. У прошли понедељак, активисти су захтевали да Камерон обелодани имовину своје породице. Министар рада Џес Филипс је рекао:’’Уколико није сигуран, онда би требао да сазна и што пре исправи све. Док су за обичне људе пореске афере приватна ствар, он је премијер који је био привржен сузбијању неплаћања пореза.”

Звиждач Сноуден је такође позвао друге светске лидере да преузму контролу над својим финансијским средствима, твитујући:’’Са скандалима у Русији, Кини, Великој Британији, Исланду, Украјини и даље, предлажем ново правило: ако сте задужени за државу, држите свој новац унутар ње.” Сноуден тренутно живи у Русији, где му је одобрен азил. Он је критичар британске владе и њеног закона којим се планира масовни надзор Британаца у име националне сигурности. У новембру 2015. године он је изразио своје противљење овом закону, тврдећи да министри ,,хватају белешке како да одбране неодбрањиво” и да ће закон властима дати приступ ,,активностима вашег живота”.

 

Извор: Russia Today

 

(Уколико желите да се укључите у АКЦИЈУ 500 x 500 и скромним прилогом помогнете Нови  Полис посетите следећи линк)

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari