Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Естетика

Тунис на размеђи векова

Retronaut, Mashable

Фотохром фотографије су колор слике произведене од црно-белих фотографских негатива  путем директног преноса негатива на литографску плочу. Процес се правилно сматра фотографском варијантом хромолитографије, што је шири термин који се односи на колор литографију уопште. Процес је измислио 1880. године  Ханс Јакоб Шмид (1856-1924) а најпопуларнији је био 90-тих година XИX века када је тек пронађена колор фотографија била још увек комерцијално неисплатива.

Фотохром слике Туниса које приказује раскошне палате, живе трговачке улице и пијаце су из првих деценија француског протектората (1881-1956).

 

Via Mashable

 

Крај Новог Полиса?

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari