Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Естетика

Ервит

Елиот Ервит, Галерија "Leica", Беч

У галерији „Leica“ у Бечу отворена je  изложба фотографија једног Американца у Паризу: Елиот Ервит, рођен 1928. године у Паризу, провео је своје детињство у Италији, док се није са родитељима преселио у САД 1939. године. Легендарни фотограф се увек радо враћа у град на Сени који му је четрдесетих година послужио као сцена за прве фотографије.

Ервитове фотографије француске престонице се могу препознати међу хиљадама других. Његове радове обележава оштри, али топли хумор који још није наишао на сличног у фотографији. Они наводе посматрача на размишљање или дирају његову таштину. То је тај карактеристични поглед на Париз који Ервитове радове чини другачијима.

Ервит публици приближава Париз очима бесциљног шетача. Захваљујући његовом осећају за посебно у свакодневници ствара се утисак да се са градом који је познат по својим булеварима, кафеима, парковима и кабареима посматрач сусреће по први пут. Свака фотографија приповеда о људској комедији са дозом елегантног хумора, био то пар који шета у Лувру и сусреће се са каменим Колосом или силуета плесача на Трокадеру или пак фотографија париског уличног пса који се ноншалантно меша међу људе.

Изложба обухвата 40 фотографија из периода од седам деценија и није само омаж граду него и овом великану фотографије. Изложба је продајног карактера и траје до 2. јануара 2016. године.

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari