Pretraga
Pronađite nas na
 

Пошаљи пријатељу

Естетика

Guerilla кампања Yellow Submarine

Представљамо вам занимљиву guerrilla кампању рађену у оквиру ZOO агенције. Аутор кампање је загребачки графички дизајнер Иван Дилберовић.

Кампања је рађена за Yellow Submarine Burger, релативно ново место у самом центру Загреба које нуди велики избор органских бургера прављених искључиво од локално узгојених намирница.

Идеја за гуерилла оглашавање инспирисана је самим логом Yellow Submarine-а.

Наиме, до логоа садржи илустрацију перископа који је саставни део сваке подморнице. С обзиром да је функција сваког перископа извиривање на морску површину с циљем детектовања одређене мете, управо је та карактеристика искоришћена у овом пројекту па је постала њен главни носилац.

Перископи су израђени од шупљих цеви префарбаних у жуту боју, а на самом крају цеви налази се око направљено од стиропора.

На перископе је постављена и цедуља на којој је назначена адреса ресторана и порука која гласи: "Органски бургери на видику".

Идући корак био је проналазак идеалне локације. Жути перископи постављени су у главне загребачке фонтане, у паркове као и у друге пунктове у центру града.

Сам пројекат је привукао пажњу бројних пролазника до те мере да су почели да свраћају до локације ресторана како би проверили где се налазе ти органски бургери.

Све фотографије пројекта можете погледати на овом линку.

Извор: designed.rs

Ostavite komentar

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije sajta NoviPolis. Ipak, po postojećem Zakonu o javnom informisanju NoviPolis odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim stranicama, pa u skladu sa tim zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare uvredljive sadržine, kao i komentare za koje sumnjamo da su deo organizovanog spinovanja javnosti, nećemo objavljivati.

Ostali komentari